top of page
IMG_4983_edited.jpg

Over mij

Mijn naam is Marjolein Ooms, 30 jaar en woonachtig in Heerhugowaard. Mijn hart ligt in het werken met het (jonge) kind en hun ouders. Graag help ik kinderen en ouder(s) vroegtijdig en laagdrempelig.

Tijdens mijn studie en werk kwam de passie voor het werken met het (jonge) kind en hun ouders naar voren. Kinderen zijn puur, onbevangen met nog een heel leven voor zich. De afgelopen jaren heb ik fulltime in de Jeugdzorg gewerkt binnen een specialistisch kind centrum waar dagbehandeling en ambulante begeleiding geboden wordt aan kind-en gezin. Hier heb ik mijzelf verder mogen en kunnen ontwikkelen en is mijn passie voor het werken met kind-en gezin nog verder gegroeid. 

Een eigen praktijk starten was voor mij een spannende stap, maar de drive om kinderen en gezinnen op een preventieve en laagdrempelige manier te helpen stonden voorop. Dit heeft mij gemotiveerd om de stap te zetten. Niet teveel denken, de stap zetten en durven groeien. Dit gebruik ik ook als basis in mijn praktijk. Ik vind het belangrijk om te kijken naar de kracht en mogelijkheden van ouders-en kind. Ieder kind en hun ouder(s) zijn uniek met eigen talenten en leerpunten. Door bewust opzoek te gaan naar de talenten kan er vanuit die kracht gewerkt worden aan de leerpunten. Ook werk ik niet met één bepaalde methode of visie. Out of the box werken en doen wat werkt vind ik belangrijk.

Over mij: Over mij

Opleiding & Registratie

Orthopedagoog
K&J-Psycholoog i.o

Vrije Universiteit, WO opleiding Pedagogische Wetenschappen. Master behaald inclusief diagnostiek aantekening

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Hogeschool Inholland, HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)

Trainingen & Cursussen

- Methode A & B gecertificeerd
(sociale vaardigheids training)

- Geef me de 5 basis- verdiepingscursus
(Autisme begeleiding)

- Infant Mental Health basistraining

- Parent Child Interaction Therapy  (PCIT- therapeut)

Registraties

skj.png
bottom of page