top of page
Schoolkinderen

Psychologisch onderzoek

Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind? Zijn er vragen vanuit school over de leercapaciteiten van uw kind? Wilt u weten waar bepaald gedrag van uw kind vandaan komt? Een psychologisch onderzoek kan helpend zijn om hier inzicht in te krijgen.

 

Door middel van een psychologisch onderzoek komt er inzicht in de vaardigheden, capaciteiten en sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind. Om een compleet beeld te kunnen vormen wordt er gebruikt gemaakt van verschillende middelen:

  • Intelligentieonderzoek

  • Ontwikkelingsanamnese

  • Screeningsvragenlijsten

  • Observatie thuis of op de (voor)school

 

We werken bij het psychologisch onderzoek vanuit de systeemvisie. Dit betekent dat uw kind nooit alleen wordt gezien, maar altijd binnen de context van het gezin en de omgeving. Alle verschillende systemen van een kind staan met elkaar in verbinding en hebben invloed op elkaar. Om die reden wordt u als ouder(s) en andere belangrijke personen in de omgeving (zoals leerkracht) betrokken bij het onderzoek. 

 

De verkregen informatie vormt samen een uitgebreid onderzoeksrapport met adviezen voor uw kind en de omgeving. Het rapport wordt in een adviesgesprek met u besproken.

bottom of page